blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dimarts, 8 de març del 2011

Galetes d'espelta


Sempre m'ha agradat quan a les pel.lícules americanes, la senyora de la casa (això no ho canviarem, sempre es la senyora o la nena, mai un senyor), fa galetes, i quan arriben visites, n'hi ofereix.
Per fi, a aquestes alçades i "a mis años" he aconseguit fer-ne jo.

Aquesta recepta, com totes les altres, la faig adaptant els ingredients als que faig servir a casa.

INGREDIENTS:
150 grs. de farina d'espelta.
70 grs. de sirop d'atzavara (àgave).
75 grs. de margarina (queden un pèl més suaus que amb la mantega)
50 grs. d'ametlla mòlta.
1 rovell d'ou.

En un bol, barrejarem la farina amb la margarina, que prèviament haurem tingut una estoneta fora de la nevera.
Quan ho haguem barrejat una miqueta, hi afegim el sirop i les ametlles moltes i seguirem barrejant-ho.
Quan ja ho tinguem ben mesclat, hi afegim el rovell d'ou i seguim barrejant i la massa que resulti, la treballem una miqueta, un quart d'hora més.

La massa resultant, la posem en un recipient i la tapem amb paper film. La col·loquem a la nevera una mitja horeta, o si tenim molta pressa al congelador 15 minuts.



Passat aquest temps, estendrem la massa sobre un marbre amb un corró i ho farem el mes pla que puguem, sense passar-se, si no se'ns enganxarà la massa al corró.
El gruix de les galetes, el podem fer com vulguem, però el millor seria sobre uns 3 mm.

Jo per fer la forma de les galetes, com no tenia res més a ma, he fet servir una tasseta de cafè, però hi ha estris per fer galetes.

Per coure-les, hauríem de posar les galetes sobre paper de forn. Jo com que no en tenia, aquesta vegada he fet servir paper d'alumini.

El forn el pre-escalfo a uns 190º i quan hi poso les galetes el poso a 170º perque no es torrin massa. Les hi tinc uns 15 minuts, però vaig vigilant una miqueta.

Quan les galetes surten del forn, veureu que encara son tobetes. S'han de deixar refredar, i llavors s'endureixen i agafen la consistència típica de les galetes.


Molt bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada